Historien bag Kranio-Sakral Terapi til hunde

Kranio-Sakral Terapien arbejder med knogler, membraner (hjernehinder), cerebrospinal væske (hjernevæske), muskler, bindevæv og organer og har hermed ind􀂧ydelse på nerve-, hormon- og immunsystemet og har dermed en effekt på hele kroppen.

Historien bag Kranio-Sakral Terapi til hunde

Historien bag Kranio-Sakral Terapi til hunde udspringer fra Kranio-Sakral Terapi (KST) til mennesker. I starten af 1990’erne begyndte KST behandlere at behandle dyr på opfordring af klienter med hunde. I midten af 1990’erne opstår de første uddannelser for KST til hunde og heste. Teknikkerne der bruges til KST til hunde er tilpasset hundens fysiologi og psykologi.

Kranio-Sakral Terapiens generelle Historie

Kranio-Sakral Terapi udspringer fra osteopatien og blev først beskrevet af den amerikanske osteopat og læge William Sutherland omkring 1920. Det var William Sutherland, der fik dokumenteret, at der er bevægelighed mellem kranieknoglerne. Op igennem det 20. århundrede arbejdede først Sutherland og siden hans elever videre med disse opdagelser og skabte teknikker der blev en del af den osteopatiske behandlingsform.


I 1970-erne forskede den amerikanske osteopat og læge John Upledger videre på disse optegnelser og udviklede Kranio-Sakral Terapien som selvstændig behandlingsform. Den danner grundlaget for terapiformen,
som vi kender den i dag.

Kranio-Sakral Terapi Behandlingsform

Behandlingsformen bygger på, at kroppen bliver “hørt og imødekommet” ved, at terapeuten med sine hænder “lytter” til mærkbare rytmer og bevægelser i kroppen. Disse rytmer eksisterer livet igennem. Terapeutens respektfulde måde at møde kroppen på gør, at kroppen aktivt slipper sine bevidste og ubevidste spændinger. Alt i kroppen består af celler og hver celle er en del af vores energisystem. Derfor kan al manuel terapi, herunder Kranio-Sakral Terapi, betegnes som arbejde med det enkelte individs energi og kroppens egne ressourcer. Kranio-Sakral Terapien arbejder med knogler, membraner (hjernehinder), cerebrospinal væske (hjernevæske), muskler, bindevæv og organer og har hermed indflydelse på nerve-, hormon- og immunsystemet og har dermed en effekt på hele kroppen. (Kilde: kstforeningen.dk)